Finans Hesap Programı
DİA’nın geliştirilmiş programları sizlere Hesap Yönetimi alanında da ayrıcalıklı çözümler sunuyor. Şube yönetimlerinizi tek bir hesap üzerinden online olarak gerçekleştirebilirken cari hesaplarınızı da kontrol altına alacaksınız. Entegre özellikleri ile banka bağlantılarınızı ve müşteri takiplerinizi güvenle gerçekleştirebileceksiniz. Finans yazılımı çözümünde yer alan modülleri kullanarak şirketinizin bütün mali işlemlerini gelir giderlerini kontrol altında tutacak, verilerinizi güvenle saklayacaksınız.
Gelir Giderleriniz Kontrol Altında
Finans Hesap Yönetimi
- Teklif ve talep yönetimi
- Parçalı sevk, ürün kabul
- İrsaliye, sipariş dahil cari hesap bakiye takibi
- Satışa göre sipariş tahminleme çözümleri
- Şube bazında takip
- Vade farkı takibi
- Kur farkı takibi
- Dövizli alış-satış takibi
- Dövizli, vadeli ve ayrıntılı ekstreler
- Ayrıntılı hareket listeleri
- Dövizli ve TL risk takibi
- Kampanya takibi
- Sınırsız sayıda fiyat tanımı
- Kredi kartı ve şirket kredi kartı takibi
- İleri tarihli pos tahsilat takibi
- Taksit, Çek-Senet takibi
- Kasa üzerinden tahsilat, ödeme ve masraf takibi
- Hızlı satış ve tahsilat takibi
- Banka hesap takibi
- Kredi takibi
- Çoklu döviz takibi
- Malzeme bağlantı takibi
- Satış eleman ve prim takibi
- Yaşlandırma ve nakit akış takibi
- Detaylı kar/zarar analiz raporları
Genel Özellikleri – Avantajları
- Müşterileriniz ve tedarikçileriniz ile ilgili tüm finansal işlemlerinizi DİA üzerinden takip edebilirsiniz.
- Cari Hesap Vade Analiz, Bakiye Analiz raporlarını bölgelere göre, satış elemanlarına göre hazırlayabilirsiniz.
- Cari Hesap Ekstresini Teslim Olmamış Siparişleri Dahil Et, Faturalanmamış İrsaliyeleri Dahil Et gibi detaylı parametrelerle hazırlayabilirsiniz.
- Ekstre, Mutabakat, BA-BS Mutabakat, Taksit, Durum, Vade, Teknik Servis Ekstresi gibi farklı cari raporları ile detaylı analizler yapabilirsiniz.
- Çalışılacak döviz türü (TL dışında USD veya EUR gibi), döviz kuru (TCMB Efektif Satış gibi), Kara Liste durumu ve nedeni, Özel İndirim Oranı, Özel Uygulanacak Fiyat, Banka Hesap Bilgileri, Yetkili Bilgileri, 10 farklı Özel Kod ve Ek Alan gibi farklı tanımlamalar yapılabilir.
- Bir cari hesap ile sadece tek bir döviz türü üzerinde çalışmak zorunda değilsiniz. Örneğin hem TL hem USD döviz türünde çalıştığınız cariler için cari hesap hareketleri ekranında hem TL bakiyesi hem de USD bakiyesi görülebilir. Banka hesabınıza gönderilen bir TL tutarın cari hesabınızı USD olarak etkilemesini veya kasanıza yapılan bir nakit USD ödemenin cari hesabı TL olarak etkilemesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemler sırasında ortaya çıkan kur farkları da anında hesaplanabilmektedir.
- Cari Hesaba özgü olarak çıktı tasarımlarını belirleyebilirsiniz. Örneğin, bayilere kestiğiniz fatura tasarımlarının indirim detaylarını da gösterecek şekilde olmasını istiyorsanız bayi carisine özel olarak tasarım eşleştirmesi yapabilirsiniz.
- Cari Hesaba istediğiniz döviz türünde risk limiti belirleyebilir (10.000 USD örneğin); Risk Kontrolünün Bakiye, Bakiye + İrsaliye, Bakiye + İrsaliye + Sipariş, Bakiye + Teslim Edilmemiş Çek, Bakiye + İrsaliye + Teslim Edilmemiş Çek şeklinde yapılabilmesini sağlayabilir; risk aşım durumunda kasa işlemlerinde, sipariş ve irsaliye aşamasında ne yapılması gerektiğini belirleyebilirsiniz. İster sadece uyarı verilmesini sağlar isterseniz işlemin gerçekleşmesini engelleyebilirsiniz.
- Cari Hesap – Genel Muhasebe entegrasyonunda hem Alıcı hem de Satıcı durumdaki cari hesaplar için ayrı ayrı 120 ve 320 muhasebe kod eşleştirmesi yapabilirsiniz. Otomatik muhasebeleştirme işlemleri işlem durumuna göre muhasebe kodunu otomatik seçecektir.
- Cari Hesapların şube bazında ve resimli olarak takip edilmesini sağlayabilirsiniz. Şubelerin sadece kendi cari hesaplarını görmelerini sağlayabilirsiniz. İsterseniz bir şubede alışveriş yapan bir carinin diğer şubede ödeme yapabilmesini de yetkilendirebilirsiniz.
- Kasa Gelir Gider takibini kasa modülü üzerinden fatura ve hızlı satış entegrasyonu ile rahatlıkla yapabilirsiniz. Kasa performanslarını ödeme planlarına göre karşılaştırabilirsiniz. Örneğin, A ve B şube kasa satışlarını taksitli ve nakit ödeme planlarına göre raporlayabilirsiniz.
- Borç-Alacak Eşleştirme özelliği sayesinde tahsilat ve ödemeleri eşleştirebilir vade analiz raporlarında daha net vade hesaplamaları sağlayabilirsiniz.
- Nakit Akış, Cari Yaşlandırma, Çek Yaşlandırma, Faaliyet, Günlük İşlem raporu gibi farklı raporlarla işletmeniz hakkında çok detaylı analizlere ulaşabilirsiniz.
- Stok bazında, Cari Hesap bazında ve Satışlar bazında Kar-Zarar Analiz raporları alabilir, karşılaştırmalarla şirketinize yön verebilirsiniz.
- Yönetim Analizi ekranı sayesinde Nakit Akış grafiklerine, işletmenizin genel durumuna, karlılık analizlerine rahatlıkla tek ekrandan ulaşabilirsiniz.
- Genel Analiz ekranı sayesinde Pivot raporlara satışlar, siparişler, tahsilatlar, teklifler bazında ulaşabilir, aylık veya yıllık performans karşılaştırmalarına saniyeler içinde ulaşabilirsiniz. Örneğin, isterseniz stok gruplarının satış cirolarının yıllık olarak geriye dönük olarak karşılaştırabilir; isterseniz aylık olarak satış personellerinizin satış performanslarına hem liste hem de grafik olarak ulaşabilirsiniz. Excel entegrasyonu sayesinde oluşan verileri excel’e çıktı olarak alabilir, daha detayı analizlerinizi excel üzerinden yapabilirsiniz.
MODÜLLER
Banka Hesap Yönetimi: Banka ve Banka Hesap Tanımları yapılarak şube banka hesapları tanımlanabilir.
Banka POS Hesap Takibi: POS Hesapları için Kredi Kartı Slip Listesi üzerinden satışların ve banka komisyonlarının detaylı takip edilebilmesi sağlanabilir. Banka Komisyon Giderleri ayrı hizmet kartları ile eşleştirilebilir ve gider raporlarında detaylı olarak raporlanabilir.
Hızlı Çek-Senet Takibi: Müşteri Çek ve Seneleri ile firmamıza ait çek ve senetler tek bir liste üzerinden çok basit bir arayüz ile takip edilebilir ve bordro işlemleri ile durumları değiştirilebilir. Bir kaç seçim ile onlarca çekinizi Tahsil Edildi olarak işaretleyebilir veya Ciro Edildi durumuna getirebilirsiniz.
Çek-Senet Yaşlandırma: Nakit Akış Raporlarında çek vadelerine göre hesaplamalar yapılır.
Müşteri ve Firma Çek Takibi: Banka ve Cari entegrasyonu sayesinde çek-senet hareketleri otomatik olarak banka fişlerine ve cari hesap fişlerine etki eder, ekstra bir işlem yapmadan entegrasyon otomatik gerçekleşir.
Portföy, Ciro, Tahsil, Teminat, İade ve Karşılıksız: Portföydeki çekler, Cirolu çekler, Tahsil ve Teminat durumundaki çekler, çeklerin hangi bankada veya hangi caride olduğunu da listeleyecek şekilde basit filtrelemeler ile Çek-Senet Listesi üzerinden raporlanabilir.
Takvim Entegrasyonu: Çek Vadelerinin takibi amaçlı çekler ve senetler Takvim Entegrasyonu ile istenilen kullanıcıların ajandalarında takip edilebilir.
Banka Kredi Takibi: Bankadan alınan Krediler kullanıcılar tarafından içeri işlendiğinde, şimdiki ve/veya sonraki dönemde de kredi taksitlerini takibini gerçekleştirebilir.
Banka Kartları ve Hesaplarını Nasıl Tanımlanır?
Banka Fişleri Nasıl Sisteme Girilir?
Banka Kur Farkı Fişi Nasıl İşlenir?
Banka Kredisi Nasıl Oluşturulur?
Banka Kredileri Nasıl Takip Edilir?
Çek-Senet İşlemleri Nasıl Yapılır?
Çek-Senet için Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır?
Satış Kampanyaları Takibi: Satış fiyatlarınızı carilere, cari gruplara, stok kartlarına, markalara, stok gruplarına göre belirleyebilirsiniz. İsterseniz bu kampanyaların sadece belirli bir ödeme planı için ve sadece belirli bir şubede ve tarih-sat aralığında geçerli olmasını sağlayabilirsiniz.
Alım Anlaşmalarının Takibi: Tedarikçileriniz ile yaptığınız mal alım anlaşmalarını da kampanya takibi üzerinden yapabilirsiniz. Burada yaptığınız tanımlara göre Mal Alım Faturası girişi esnasında malzeme anlaşma fiyatları otomatik olarak gelecek ve muhasebe elemanının kontrol etmesini sağlayabileceksiniz.
Cari, Cari Grup, Stok, Stok Marka Bazında Kampanya
Şubeye, Ödeme Planına, Tarihe, Saat Aralığına Göre Geçerlilik
İndirim ve Bindirim Seçenekleri: Kampanyalarda satış fiyatından %10 indirim tanımlayabildiğiniz gibi ek 4 adet daha indirim tanımlayabilirsiniz. İsterseniz indirim yerine %10 fiyatın arttırılmasını da sağlayabilirsiniz.
Alım Anlaşmaları Otomatik Fiyat Fark İşlemleri: Örneğin, Ocak ayı için A malzemesini X tedarikçisinden 100 TL + KDV fiyattan almak üzere anlaştınız. Fakat, X tedarikçisi hatalı faturalar ise firmanıza A malzemesini 120 TL + KDV fiyattan faturalandırdı. Muhasebeniz bu mal alım faturasını sisteme işlerken hemen bunun farkına varabilir. Fakat yine de işleyebilir ve toplu olarak ay sonunda anlaşmaya istinaden oluşan tüm fiyat farkını tek tuşla hesaplanmasını sağlayabilir. Ocak ayı boyunca X tedarikçisinden aldığınız tüm A malzemelerinin fiyatları anlaşma fiyatı ile karşılaştırılacak ve yüksek gelen malzemeler için Verilen Fiyat Farkı faturası otomatik olarak oluşturulacaktır.
Kampanya Barkod Basımı: Kampanya yaptığınız malzemeler için kampanya fiyatları basılacak şekilde barkod-etiket basımı tek tuş ile sağlanabilmektedir.
Kredi Kartı: Müşterilerinize kredi kartları üzerinden sunduğunuz farklı ödeme alternatiflerini Ödeme Planı modülü ile tanımlayabilirsiniz. Bu alternatifler için bankanız ile olan anlaşmalarınızı da (komisyon bilgileri, vade günü ile birlikte) Banka Ödeme Planları ile tanımlar, satış sonrası banka işlemlerinin otomatik olarak oluşmasını rahatlıkla yönetirsiniz.
Taksit: Taksitli satış yapan işletmeler için taksitli satışları ve taksit tahsilatlarını hızlı yapabilmeleri için Cari Takip ekranı geliştirilmiştir.
Nakit Kredi Kartı: Slip Fiş Listesi üzerinden yaptığınız tüm POS işlemlerini listeler, bankaya, ödeme planına, tarihe, komisyon durumuna göre filtreleyebilirsiniz. Bu işlemler Nakit Akış Raporlarında da kullanılarak yoğun pos kullanan işletmelerin finanslarını düzenli kontrol edebilmelerini sağlar.
Çek-Senet
Yemek Çeki: Restoran modülü entegrasyonu ile Yemek Çekleri (Multinet, Sodexho gibi) ile yapılan ödemeler de takip edilebilir.
Açık Hesap Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır?
Nakit Ödeme Planı Nasıl Oluşturulur?
Taksitli Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır ve Taksitler Nasıl Takip Edilir?
Banka Ödeme Planı Nasıl Oluşturulur?
Kredi Kartı Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır?
Çek-Senet için Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır?
Virman Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır?
Yemek Çeki Ödeme Planı Nasıl Tanımlanır?
Satış Elemanı, Plasiyer Takibi: Satış Elemanlarınızı, Plasiyerlerinizi tanımlayabilir, prim oranlarını belirterek yaptıkları satışlar üzerinden prim almalarını sağlayabilirsiniz.
Basit Prim Yönetimi: Elemanlarınızın hak ettiği primleri bir listeden takip edebilir, isterseniz bu primi eleman hesabına işleyebilir, isterseniz iptal edebilirsiniz. Tahsilatı ileri vadeli olan satışların primlerini de isterseniz vadesi geldiğinde yapabilirsiniz. Çek ile yapılan bir tahsilat, vadesi geldiğinde karşılıksız çıkarsa satış elemanı primini de ödemeyebilirsiniz.
Fatura Detaylı Prim Uygulama: Belirli bir satış faturası üzerinden bu satışa istinaden dağıtılan prim ve komisyonları listeleyebilir, standart bir formül üzerinden farklı personellere tek işlem ile prim işlemi yapabilirsiniz.
Performans ve Faaliyet Raporları: Satış Elemanı Performans Raporu ile personelin yaptığı satışların maliyet fiyatları üzerinden kar-zarar analizlerini yapar, malzeme ayrıntılıları ile beraber görebilirsiniz. Satış Elemanı Faaliyet Raporu ile belirli bir dönem aralığında personellerinizin karşılaştırmalı olarak Satışlar, Satış İade, Banka Tahsilatları, Kasa Tahsilatları, Çek Tahsilatları, Banka Harcamaları, Kasa Harcamaları, Hizmet Masrafları detayında raporlayabilirsiniz.
Satış Elemanlarının Performans, Prim ve Komisyon Takibi Nasıl Yapılır?
Cari Hesap Risk Yönetimi: Cari Hesaba istediğiniz döviz türünde risk limiti belirleyebilirsiniz. Örneğin, 10.000 USD.
Dövizli Risk Takibi
Teslim Edilmemiş Sipariş Riski
Faturalanmamış İrsaliye Riski
Risk Kontrolünün Bakiye, Bakiye + İrsaliye, Bakiye + İrsaliye + Sipariş, Bakiye + Teslim Edilmemiş Çek, Bakiye + İrsaliye + Teslim Edilmemiş Çek şeklinde yapılabilmesini sağlayabilir; risk aşım durumunda kasa işlemlerinde, sipariş ve irsaliye aşamasında ne yapılması gerektiğini belirleyebilirsiniz. İster sadece uyarı verilmesini sağlar isterseniz işlemin gerçekleşmesini engelleyebilirsiniz.
Cari Risk Limiti Nasıl Tanımlanır ve Kullanılır?
Carilerde Diğer Riskleri Nasıl Tanımlanır ve Kullanılır?
Perakende Promosyon Yönetimi
1 alana 1 bedava: Özellikle market ve tekstil sektörlerinde çok kullanılan “1 alana 1 bedava”, “Elma alana Armut %50 indirimli” tarzı kampanyalar DİA Promosyon Modülü ile çözümlenmektedir.
A alana B %50 indirimli
Desteklenen Promosyon Çözümleri:
- 1 A ürünü alana 1 A ürünü bedava
- A veya B ürünü alana C ürünü %50 indirimli
- A ve B ürününü birlikte alana bu ürünlerden %10 indirim
- Temizlik Ürünlerinden 50 TL alışverişlerde %15 indirim
- Temizlik ürünlerinden her 50 tl alışverişe A ürünü 5 TL
- Temizlik ürünlerinden her 50 TL alışverişe bir kereye mahsus A ürünü 5 TL
- A, B, C ürünü birlikte 50 TL alışverişe 10 TL fatura bedelinden indirim
- A, B, C ürünlerinden herhangi birinden 3 tane alana D ürünü %25 indirimli
- Her 100 TL’lik alışverişe A ürünü Bedava (max 3)
Kullanıcı dostu arayüzü ve kolay yönetilebilir ekran özelliği ile, cevaplanan, bekleyen, reddedilen mutabakat süreçlerinin hızlı ve sorunsuz olarak yapılması mümkündür.
Kontör sistemine bağlı olarak kullanılabilen DİA E-Mutabakat uygulaması ile Cari Modülü ile tam entegre şekilde çalışmaktadır.
DİA E-Mutabakat içerisinde;
- Cari Bakiye
- Cari Bakiye Dövizli
- Cari Vade Bakiye
- Form BA
- Form BS
- Forum BA (Muhasebe)
- Forum BS (Muhasebe) mutabakat türleri bulunmaktadır.
Neden Finans Yönetimini Kullanmalısınız?
DİA ürünleri içerisinde yer alan Finans Programı sayesinde zamandan ve masraflarınız dan tasarruf edebilirsiniz. Teknolojiye ayak uydurmak ve rakiplerinizin gerisinde kalmamak için DİA Finans Yönetimini kullanmalısınız. Ayrıca:
- Cari hesaplarınızı kontrol altında tutmak,
- Tahsilat ve ödemelerinizi hızlı bir şekilde yapmak,
- Havalelerinizi ve senetlerinizi yönetmek,
- Ödeme planlarınızı oluşturarak belirli bir düzende ilerlemek,
- Ekstrelerinizi ve raporlarınızı düzene sokmak,
- Kampanyalarınızı yönetmek,
- Sınırsız sayıda hesap açarak kontrol etmek istiyorsanız DİA Finans Yönetimi’nden yararlanmalısınız!
DİA Profesyonelliğinde Hızlı ve Güvenli Hesap Yönetimi!
Kendinden entegre ve online kullanım kolaylığı ile aynı anda sınırsız sayıda hesaplarınızı yönetmenizi ve raporlarınızı oluşturmayı sağlayan DİA ile finans yönetiminde başarılı bir şirket haline geleceksiniz. Kullanışlı yapısı sayesinde satışlar, siparişler, tahsilatlar, teklifler bazında verilerinize ulaşabilir, aylık veya yıllık performans karşılaştırmalarını saniyeler içinde elde edebilirsiniz.
Copyright © 2020 BND Bilişim. Site içeriği izinsiz kullanılamaz.